Tõrukese majast

Tõrukese maja on pika ajalooga, mis avati 1968 a. augustis nimega Haapsalu II Lastepäevakodu. 2000 aastast hakkas asutus kandma nime Haapsalu Lasteaed Tõruke. Sellest ajast on ka rühmadel looduslähedased nimed: Lepatriinu, Mesimumm, Sajajalgne, Rohutirts, Liblikas ja Tõrupõnn. Alates 1.septembrist 2019 kannab lasteaed nime Haapsalu Vanalinna Lasteaiad.

Tõrukese maja on ehitatud tüüpprojekti järgi 140 lapsele. Tänasel päeval töötab lasteaias 6 rühma, neist 1 sõimerühm, 1 arendusrühm, 1 tasandusrühm, 3 aiarühma.

Tõrukese maja asub rohelusse mattuvas vaikses mereäärses ja turvalises vanalinna osas aadressil Wiedemanni 12. Vanalinna miljöö annab võimaluse külastada tihti nii Aafrika randa kui ka Promenaadi, kus asuvad Kuursaal ja Tšaikovski pink. Maja vahetus läheduses asuvad piiskopilinnus, Haapsalu Linna Algkool, Lasteraamatukogu, Laste-ja Noortekeskus ning erinevad muuseumid (Iloni Imedemaa), kellega tehakse koostööd. Hea asukoht avardab meie õppe- ja kasvatustöö mitmekesistamise võimalusi ning soodustab õues-õppe rakendamist.

Tõrukese õueala on mõnusalt kodune ja piisavalt avar. Territoorium on haljastatud ja hooldatud. 2015a. sai lasteaed endale uued õueteed ja kanalisatsioonitorustiku. 2015a. rajati suurte puude vahele omanäoline seiklusrada, mis on kasutamiseks ka teistele linna haridusasutustele. 2016a. paigaldati linna tänavavalgustuse rekonstrueerimise programmi käigus lasteaia hoovi uued tänavavalgustid.